info tincturen

Onze tincturen zijn sterk geconcentreerde kruidenextracten, gemaakt van verse/gedroogde kruiden getrokken op pure granenwodka. Een groot deel van de tincturen die wij verkopen zijn van eigen oogst. Een kleiner deel is gemaakt van gedroogde kruiden afkomstig uit buitenland. Op deze manier kunnen wij u zowel het beste van eigen bodem als van andere werelddelen aanbieden.

Tincturen van eigen oogst

Onze tincturen van eigen oogst kunt u herkennen aan het bovenstaande logo. De kruiden gebruikt voor het maken van deze tincturen komen uit onze eigen kruidentuin. Onze tuin heeft een volwaardige biotoop en wordt niet bespoten. Bemesten gebeurd enkel door bodembedekkers, compost uit eigen tuin en door het toevoegen van natuurlijke voedingsstoffen, zoals zeewier. De kruiden worden handmatig geoogst en zijn vrij van ziektes, insecten en andere vormen van contaminatie. Daarnaast oogsten wij enkel kruiden die er gezond en vitaal uitzien. Kortom, tincturen van de hoogst mogelijke kwaliteit en leverbaar zolang de voorraad strekt.


Tincturen van gedroogde kruiden

Tincturen gemaakt van gedroogde kruiden kunt u herkennen aan het bovenstaande logo. Deze kruiden zijn afkomstig uit buitenland en worden ingekocht bij de Europese groothandel. De kruiden zijn strict geanalyseerd door overheids erkende laboratoria en voldoen aan strenge Europese normen. U bent hierdoor verzekerd van een zo veilig mogelijk en kwaliteitsvol product.

Naast enkelvoudige tincturen verkopen wij ook tinctuur combinaties. Deze zijn ontstaan door ruim 15 jaar praktijkervaring.De werking wordt bepaald door het eerst genoemde kruid de andere kruiden werken ondersteunend.