Onze gedroogde kruiden kopen wij in bij gerenommeerde bedrijven op gebied van kruiden welke leverancier zijn aan farmacie, herboristen en kruiden verwerkende bedrijven. Alle kruiden die wij verkopen zijn van farmaceutische kwaliteit, dat wil zeggen dat ze voldoen aan alle Europese normen en strict geanalyseerd worden door overheidserkende laboratoria. 

Wij verkopen kruiden in 2 kwaliteiten conventionele - en  extra kwaliteit.

Extra Kwaliteit : Geteeld zonder gebruik te maken van pesticiden en kunstmatige  bemesting.
Deze kruiden mogen wij niet biologische kruiden noemen.
Biologisch is een door de wet  beschermde term en houd meer in dan enkel de naam biologisch er op te plakken.
 

Voor een biologisch keurmerk moet men  aangesloten zijn bij een BIO keurmerk en hier ook financieel aan bij dragen.
Deze instantie voert controles uit zo dat u als klant  verzekert bent dat  het product inderdaad vrij is van vreemde stoffen. De Controle wordt uitgevoerd op  inhoud stoffen  en  de wijze waarop  de producten worden  bewerkt zo dat er geen vervuiling kan plaats vinden met producten die niet biologisch zijn.  Verder moet er een uitgebreide administratie worden bijgehouden waar door alles traceerbaar is.

 

Wij zijn voorstander van biologische producten echter er zijn nog maar een beperkt aantal kruiden met een bio keurmerk  verkrijgbaar. Het is voor ons dan ook niet haalbaar om ons aan te sluiten bij een keurmerk. Toch zijn ook wij overtuigd dat biologisch eigenlijk de standaard zou moeten zijn en hebben dan ook besloten om deze kruiden in ons assortiment op te nemen echter zonder BIO keurmerk maar onder de naam Extra Kwaliteit.

kruiden verpakking klein  kruiden verpakking groot