AHK verklaring keurmerken

Terug naar verzorgingsproducten klik [ hier ]


Ecocert organic cosmetic
Om het organic cosmetic label te kunnen verkrijgen moet het product minimaal 95% natuurlijke en plantaardige ingrediënten bevatten en minimaal 10% van alle ingrediënten moet van biologische oorsprong zijn.Sinds 2013 geldt er in Europa een verbod op het testen van cosmetica op proefdieren.
Dierproeven zijn niet toegestaan voor de ontwikkeling van cosmeticaproducten en ook niet voor het testen van de veiligheid.
Het verbod geldt niet alleen voor eindproducten, maar ook voor de losse ingrediënten en op het testen wereldwijd.Vegan Keurmerk, uitgegeven door de Vegan Society.
Producten met dit logo zijn gegarandeerd veganistisch. Ze zijn vrij van dierlijke ingrediënten en er zijn geen materialen van dierlijke herkomst gebruikt bij de productie en ontwikkeling van het product.
Het Vegan Keurmerk is wereldwijd.PRIMAKLIMA
Emissievermijding en compensatie door herbebossingsprojecten, waardoor producten niet langer bijdragen ​​aan het verhogen van de
atmosferische broeikasgasconcentratie.Het symbool is beter bekend met een groene en een witte pijl en betekent dat de producent van de verpakking bijdraagt aan de kosten van het afvalscheiding- en recyclingsysteem 'Groene Punt'.
Het symbool betekent dus niet dat de verpakking is gerecycled, of dat de verpakking wordt gerecycled.Geeft aan dat dit prouct biologisch afbreekbaar is in 48 uur.Demeter is een topkeurmerk vanwege hoge score op controle, transparantie en duurzaamheid.
Als het keurmerk van Demeter op de verpakking staat, is het product afkomstig van de biologisch-dynamische landbouw.
Biologisch-dynamische boeren voldoen aan de biologische eisen en daarbovenop aan specifiek biologisch-dynamische eisen voor dierenwelzijn, natuur en landschap en bewerking.nature .org
natuurcosmetica: ingrediënten zijn natuurlijk en zo min mogelijk bewerkt.
Minstens 70 procent van de agrarische ingrediënten is biologisch.
Minstens 95 procent van de agrarische grondstoffen is biologisch.
Synthetische geur- en kleurstoffen zijn uitgesloten, net als siliconen, microplastics en genetische modificatie.
Daarnaast zijn er milieueisen aan de verpakking: spuitbussen zijn niet toegestaan en de verpakkingen moeten waar mogelijk van gerecycled materiaal zijn gemaakt.