Zweedse kruiden-tinctuur 100 ml
Gebruikte kruiden:
Aloë, myrre, saffraan,sennablaadjes, kamfer, rabarberwortel, zitterwortel, manna, venitiaanse theriak, zilverdistelwortel, engelwortel.
Zweedse kruiden-tinctuur
Datum op afgebeeld flesje is niet de actuele houdbaarheid (oudere foto's).
Recept:
60 gram zweedse kruiden wordt in een grote weckpot gedaan. Hier wordt 1 liter jenever of wodka (40% alcohol) aan toegevoegd. Zorg ervoor dat de weckpot hermetisch afgesloten is, zodat er geen lucht of vloeistof in of uit kan. Dit mengsel 14 dagen op kamertemperatuur laten trekken en dagelijks even schudden. Na 14 dagen de vloeistof filtreren (een nylonkous is hier heel handig voor) om zo uiteindelijk de zweedse bitter likeur over te houden. Deze elixer liefst op een koele en donkere plaats bewaren, zodat het jarenlang houdbaar blijft.
De drank heeft een heel sterke smaak en wordt best aangelengt met water of koude thee.
Inhoud:
Aloë, myrre, saffraan,sennablaadjes, kamfer, rabarberwortel, zitterwortel, manna, venitiaanse theriak, zilverdistelwortel, engelwortel, alcohol, water
Traditioneel bereide tinctuur:
Voor het maken van onze tincturen gebruiken wij een hoge kwaliteit granenwodka met een alcoholpercentage van 40%
Dosering (volwassenen):
3x daags 30 druppels voor het eten met wat water innemen.
Bewaren:
Beneden 25 graden Celcius en buiten bereik van kinderen.
Ter kennisgeving:
Door de huidige wetgeving zijn wij beperkt in het verschaffen van informatie over de toepassing van kruiden. Indien u momenteel geneesmiddelen neemt, stop de inname ervan niet of vervang ze niet zonder eerst een arts te raadplegen. Ook bij zware aandoeningen, zwangerschap, zogen of kleine kinderen is het verstandig u eerst goed te laten informeren.
Private label: Annie΄s Heilzame Kruiden
Gebruikte kruiden | Gedroogde kruiden |
---|---|
Samenstelling | Combinatie |